iroda@mvfk.hu

koveteleskezeles

Követeléskezelés

 Követeléskezelés, fizetési meghagyás ügyintézés

 

Rengeteg vállalkozás küzd azzal a problémával, hogy az őket megillető tartozást nem tudják magánúton behajtani. Főként a kisvállalatok esetében jellemző, hogy pozíciójukból kifolyólag nem járulnak bíróság elé a kisebb-nagyobb adósságok rendezése érdekében.

 
Létezik azonban egy közjegyzői megoldás (úgynevezett nemperes eljárás), melyet kevesen ismernek: ez a fizetési meghagyás. Előnye, hogy gyorsan, költséghatékonyan lehet a tartozásos ügyeket eredményesen lezárni. Az MVFK ehhez nyújt segítséget: ismerje meg követeléskezelés szolgáltatásunkat!
  

 

 A fizetési meghagyás előnyei:

 

1. Nincs személyes konfrontáció: minden bizonnyal először Ön is megpróbálta a tartozást személyesen szóban, esetleg még írásban is behajtani, de ezek a módszerek nem vezettek sikerre és csak az idejét pazarolta. Szolgáltatásunk legnagyobb előnye, hogy hivatalos útra tereljük a folyamatokat és ezzel minden terhet leveszünk az Ön válláról.


2. Gyors ügyintézés: a fizetési meghagyás közjegyzői hatáskörbe tartozó eljárás, a pénzkövetelések egyik leghatékonyabb és leggyorsabb eszköze. Fizetési meghagyásos eljárást magánszemélyek szóbeli és írásos, cégek és egyéni vállalkozók pedig kizárólag elektronikus úton terjeszthetik be. Ebben tudunk segíteni Önnek. A fizetési meghagyás átfutási ideje elektronikus kérelem esetén 3 munkanap, papíralapon vagy szóban előterjesztett kérelem esetén 15 munkanap, így legkésőbb két héten belül megtörténik az előrelépés az ügyben.


3. Előre látható költségek: Önnek csupán az eljárás egyszeri közjegyzői díját (a követelés járulékok nélkül számított 3 százaléka) és a postaköltséget kell kifizetnie. Az oldal alján található űrlap kitöltése során pontosan meghatározzuk a fizetendő végösszeget. Az ügyvédi díjakat pedig csakis sikeres eljárás esetén számítjuk fel, ami minden esetben az Ön adósát terheli.


4. Nemperes eljárás: az ügyfelek gyakran azért nem merik jogaikat érvényesíteni, mert szeretnék elkerülni a peres eljárásokat és a valóban fáradságos bírósági ügyek intézését. A fizetési meghagyás nemperes eljárás és az Ön számára teljesen mentes a jogi kellemetlenségektől, tennivalóktól.


5. Eredményes: a fizetési meghagyás esetében az a célunk, hogy minél gyorsabban behajtsuk a kintlévő adósságokat. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a végrehajtást követő 8 munkanapon belül részletfizetési megállapodással vagy teljes összegben rendeződik a tartozás. Természetesen minden eset egyedi, de a fizetési meghagyás a leghatékonyabb módszerek közé tartozik.

 

 

 Milyen esetben lehet fizetési meghagyást igénybe venni?

     A) Pénztartozás behajtásához: a leggyakoribb esetnek az tekinthető, amikor a személyes intézkedések már nem hatnak és jogi segítséget kell igénybe venni a készpénzbeli tartozás behajtásához. Ügyvédi irodánk több száz hasonló peres és nem peres eljárás során tapasztalta már, hogy a megfelelő eszközök alkalmazásával gyors eredményeket lehet elérni: ha Ön a nemperes utat választja, akkor a fizetési meghagyás a legjobb választás.

 
B)
Számlatartozás behajtásához: ha az adós a számla összegét nem fizette be a kitűzött határidőre és többszöri személyes, telefonos vagy postai felszólítás után sem hajlandó a követelésnek eleget tenni, érdemes fizetési meghagyást indítani.

 

 Követeléskezelési eljárás fizetési meghagyással:

 

1. lépés: A folyamatot űrlapunk kitöltésével tudja elindítani. Csupán alapadatait, cége hivatalos adatait és a követelés teljes összegét kell megadnia.

2. lépés: Rendszerünk automatikusan kiszámítja Önnek az eljárási díj és a postaköltség összegét. Érdemes az ügyvédi felszólító levelet is igénybe venni, ami növeli a követeléskezelés hatékonyságát. Szolgáltatásunk árát gyorsan és egyszerűen bankkártyás fizetéssel vagy átutalással néhány kattintással tudja rendezni.


3. lépés: Az űrlap elküldése után küldünk Önnek egy visszaigazoló e-mailt, ezt követően pedig a folyamat elindulásáról és előre haladásáról is értesítjük.


4. lépés: A sikeres eljárás végén hivatalos formában értesítjük Önt, hogy a tartozást egészben, részletfizetéssel vagy fizetési halasztással fogja megkapni.követeléskezelés jogi úton fizetési meghagyás ügyintézés

Az Ön ügyvédje, aki a követeléskezelésben segíti:

Dr. Bodó Gergely

Irodánk több 100 hasonló esettel találkozott már és biztosak vagyunk abban, hogy az Öné is megoldható.

 

Ha önnek is elege van a felesleges és megterhelő felszólításokból és szeretne hivatalos úton hozzájutni az Önt megillető pénzösszeghez, akkor mindössze az alábbi űrlapot kell kitöltenie. A folyamat mindössze néhány perc: küldje el nekünk kérelmét és mi kézbe vesszük a követelés behajtását.

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat